den fd. officiella hemsidan för Täby Baskets herrlag

Samspelt Täby utklassar Järva

Efter förra helgens trista uppvisning så var det glädjande att se ett positivt och kämpande Täby redan från uppvärmningen.

Herrarna såg från start mycket bättre ut. Moralen var på topp redan under uppvärmningen och det fortsatte på samma sätt efter uppkastet. Täby såg ut att vara mycket lättare än förra matchen och spelade nu i sitt eget tempo. Offensivt så svingar Täby runt bollen väldigt bra men i en sträcka blir det lite för snabba avslut. Defensivt så går det först bra, sen tappar man lite men ökar sen kommunikationen och höjer därmed intensiteten igen. För den trogna Täby publiken var det ett glatt besked att se återvändande Mike Banks på plan. Och han avslutade första kvarten med en ‘classic Mike’ – lite bolltrolleri, spinna runt, steg tillbaka och ett skott som kan liknas vid Dallas spelaren Dirk Nowitzki. Upp 16 poäng i slutet av första, 32-16.

Andra kvarten fortsätter i samma höga Tempo. Järva kontrar med att spela zon för att försöka stoppa Täbys framfart men misslyckas. Herrarna spelar med hög intensitet och mycket vilja och offensivt så rullar det på väldigt bra. Defensivt slarvas det vid ett tillfälle och Järvas nr 8 tappas bort i försvaret två gånger i rad. ‘Gör om, gör rätt’, herrarna anpassar och förbättrar försvaret. När andra kvarten är slut har inte bara alla 12 Täbyspelare fått komma in – alla 12 har fått göra poäng! Täby upp med 32 i halvlek, 60 -28.

I halvlek är det mycket positiva kommentarer. ‘Vi spelar bra, kul basket i högt tempo!’ kommenterar coach Stefan Bergman. Trots överläget gäller det att inte tappa i försvaret och ge Järva några öppna lägen. Framåt, fortsätt springa, svinga bollen, hitta öppna lägen.

Andra halvlek börjar dessvärre med lite svagt försvar. Kanske som resultat av känslan att Täby har övertaget. Det blir några irriterande försvarsmissar. Anfallet fortsätter att gå bra och herrarna svingar runt bollen. Järva börjar pressa helplan för att stressa Täby och det ger utdelning i form av två bortkastade bollar i rad. Lite sämre kvart men slutar ändå i Täbys fördel, 83-41.

I fjärde så pressar Järva helplan från början och Täby tar lite dåliga avslut. Det blir slarvigt mot pressen och avsluten känns lite ivriga och ogenomtänkta. Järva tar några steg närmare poängmässigt men då börjar Täby rotera bättre i försvar och håller undan Järvas comeback. I matchens sista fem minuter får herrarna till några riktigt bra avslut och slutpoängen noteras till 105-66.

En mycket bra match!

Spelschema

Tabell