den fd. officiella hemsidan för Täby Baskets herrlag

Helgen avslutades med vinst över Uppsala.

Efter lördagens övertygande och välspelade vinst mot LF Future hoppades Täby föra över momentum till söndagens match mot Uppsala och avsluta helgen med två vinster i bagaget.

Uppsala kommer ut på topp, hungriga på att besegra Täby. De växlar mellan man-man och zon och spelar även helplanspress i försvar. Täby försöker redan från början leta avslut under korgen men ser lite trötta ut. Det blir lite för mycket slarv, bortkastade bollar och missade öppna skott. Calle Arnold höjer moralen genom att starka returer, en rejäl block och självuppoffrade charge för att hindra ett anfall. Mot slutet av kvarten spelar Täby lite bättre försvar och offensivt så måste herrarna fortsätta skjuta öppna skott trots att de hittills inte fallit i. Uppsala missar även de en hel del skott så lagen spelar relativt jämnt. 1:a slutar 15 – 19 i Täbys fördel.

Andra kvarten blir lite av en berg o dalbana där det ser bra ut i 1-2 anfall och sen ser det dåligt ut i 1-2 därefter. Täby verkar inte kunna hitta sitt fokus och tappar returer defensivt. Om man jämför med lördagens match så är kommunikationen i försvaret obefintlig. Offensivt så fortsätter herrarna att missa utifrån medan Frank Nordin spelar som han alltid gör och bidrar med poäng från under korgen. Uppsala börjar sätta sina öppna skott och lagen fortsätter spela jämnt. Täby har enbart en 4 poängs ledning när andra kvarten slutar.

I halvlek pratade Coach Stefan Bergman om att tänka på de små sakerna, att anstränga sig mer och spela tillsammans. Ta bort allt slarv och hjälp varandra att höja spelet.

Täby kommer ut lite bättre i tredje och kommunicerar mycket bättre i försvar. Trots att herrarna svingar runt bollen väldigt bra känns avsluten fortfarande ibland lite osäkra. Sen får man till ett bra flyt och får några snabba anfall med bra avslut. När tredje kvarten närmar sig sitt slut börjar Uppsala pressa igen och Täby bromsas lite i sin framfart. Totalt blir det 18 poäng framåt och man lyckas hålla Uppsala på 10 poäng, 64-52 till Täby.

I fjärde får Täby sin bästa start i matchen med mycket starkt försvar av hela laget. Framåt hittar herrarna sina öppna skyttar och kan öka på ledningen stegvis. När matchen lider mot sitt slut blir det lite stressigt och osäkert från Täbys sida mot Uppsalas press. Efter att ha jobbat hårt hela matchen för att säkra vinsten får bänken komma in och känna på parketten. En efterlängtad uppvisning sker i form av en härlig alley-oop dunk av Plaisir Mukoko framspelad av Shawn Guy Mbemba.

Värt att notera är att utav alla de 13 foul som Uppsala gjorde mot Täby resulterade bara 2 i straffkast och fyra poäng. För Uppsala så gav Täbys 18 fouls 19 straffkast och 12 poäng.

Spelschema

Tabell